Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden ami engem érdekel, de lehet, hogy másokat is!

4 bizarr jelenet a magyar mesékben

2014/09/27. - írta: Őrűlt Hercegnő

Ma már semmi sem szent, de régen sem volt az. Meglepő módon, mint az olyan ártatlan dolgokban mint egy gyermek mese is, megbújnak olyan jelenetek amik talán nem a gyerekeknek valóak.

A királykisasszony jegyei

Ebben az epizódban a furfangos szegény legény ráveszi a királykisasszonyt, hogy húzza fel a szoknyáját egyre feljebb és feljebb, hogy megkaphassa a malacait cserébe. Természetesen semmi olyan nem látszik, mert a rajzolók gondos műgonddal, egy sárga csillaggal kitakartak mindent.

Ami igazából bizarr ebben a részben, az az amikor a legény körbevágja két ló bokáján a bőrt, majd fölgyűri. Ez állítólag állatkínzásnak minősül a román Országos Audiovizuális Tanácsnak (CNA) szerint, de őket a királylány kitakarási is sokkolóan érintették.

A bíró okos lánya

Szintén a magyar népmesék egyik epizódjában tűnik fel egy ugyancsak érdekes jelenet: a király próbatétel elé állítja a bíró okos lányát: több kisebb feladat után arra kéri a lányt, hogy menjen fel hozzá Budára, se ruhába, se meztelenül, se lóháton, se kocsin, se gyalog, se az úton, se az út mellett, és ajándékot vigyen is meg ne is. A leány meztelenre vetkőzik, csak egy melltartó marad rajta, fog egy bakkecskét, arra felteszi az egyik lábát, kezébe vesz egy galambot, és a bakkecskén tulipánosra formázott fanszőrrel elmegy Mátyás királyhoz. Amikor a király kérdőre vonja őt a csúnyája miatt, az okos lány csak ennyit felel: "azt Isten teremtette rám, a mellemet én nevelgettem, ezt én szégyellem, ezért dugtam ezt el".

A székely asszony meg az ördög

Az asszony mindent a visszájára cselekedett: korán helyett későn vitte ki az ebédet, amit a férjura kérésének ellenére egyre rosszabbra és rosszabbra főzött. Az ura ezt megelégelve egy nap ásott egy gödröt, oda becsalta az asszonyt és magára hagyta, majd örömében ellovagolt. Már itt is elég fura a történet, de az igazi kaland ott kezdődik, amikor a nő nem tud kimászni ezért segítséget kér az ördögtől aki azonnal ott is terem és kiviszi a hátán az asszonyt. Kéri, hogy szálljon le róla, de nyilván a nő nem hallgat rá.

Addig-addig ugrál vele a hátán míg össze nem találkozik egy daliás katonával, akinek megígéri, hogy királlyá teszi, ha leszedni a székely asszonyt a hátáról. A katona segít rajta így az ördög is teljesíti az alku rá eső részét: belebújik a király leányába aki így hálóingben viháncol az ágyában. Ekkor jön a katona aki csak ennyit mond: "bújj ki ördög, mert én akarok belébújni!" - és ekkora a királylány legnemesebb testrészéből előjön az ördög.

Persze az újdonsült királynak nem elég egy asszony, így egy másik király lányából is kiűzi az ördögöt cserébe minden földi jóért is.

Kérem a következőt! - A kábítószer

Sokak kedvenc orvosa, Dr. Bubó is eltért egyszer az orvosi pályától, vagy csak megtudta, hogy nincs sok neki hátra és így akarta a családját ellátni az ínségesebb időkre.

A rendelőjébe betér egy maci, aki leájul a székéről és Dr. Bubó megállapítja, hogy túl sok drogot fogyasztott. Miközben a csőrmesterrel megvitatják, hogy mi legyen a törvényszegő sorsa (mert mint tudjuk, a drog rossz és törvénybe ütközik!), addig elszívnak egy ajándékba kapott szivart, amibe nem csak dohányt tett az illető (3:17 még egy a Nemzeti Dohányboltok elődje is felbukkan!)

Az egész epizódban mindenki az ópiumtól száll, majd a végén, hogy elkapják a bűnbanda tagjait, Dr. Bubó heroint állít elő, de ők inkább beszerveznék, hogy nekik dolgozzon.

Címkék: mese bizarr 18+
16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amirolcsakakarom.blog.hu/api/trackback/id/tr856672461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2014.09.28. 16:19:09

Bizonyos népmeséknek a szexualitás is része, ahogy az életnek is. Az egyszerű parasztemberek is így gondolkozhattak régen, nem igazán feszélyezte őket a téma, meg aztán a kölköket is fel kellett világosítani valahogy. :)
A magyar népmesék megfilmesítése szerintem nagyon jól sikerült, én még felnőtt fejjel is szeretem nézni őket. A csillagos meg a tulipános kitakarás pedig még mindíg sokkal kreatívabb megoldás annál, mintha az intimebb részre egy jókora fekete téglalapot raknának, villogó "censored" felirattal.

Szűcslaci 2014.09.28. 17:08:37

ajvé - és mennyi népmese végződik úgy, hogy az egyszeri ember jól elveri a feleségét és attól kezdve rendben mennek a dolgok ( pl. az Öreg halász és a tenger
)

lutria 2014.09.28. 17:18:50

Azért kíváncsi lennék hogy pl.a lovak lábán a bőr körbevágása milyen forrásból származik-valami korabeli poén volt amivel a fiatalok a lovak gazdáját szívatták akkoriban?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.28. 17:18:51

a bubó dokiban volt még ilyen durva, mikor alkesz lett mindenki az se volt jobb.

randomuser1 2014.09.28. 18:11:45

népmese!=gyerekmese
mint ahogy a népdalok is jellemzően át vannak szőve túlcsorduló szexualitással. ezér is beteg, mikor az ovisok éneklik a bújjbújj zöldágat...

Sunny Days 2014.09.28. 19:24:43

@Emmanuel Goldstein: miért kell mindent analizélni?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.09.29. 00:03:49

@Emmanuel Goldstein: Pontosan! A népdalokat a 19. századi műdaloktól úgy lehet a legjobban megkülönböztetni, hogy a népdalok szinte kivétel nélkül a szexről szólnak.

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: Felnőtt egy korosztály a szirupos Disney-meséken, akik nem is sejtik, hogy azok Grimm-és Andersen-mesék átiratai, amik pedig korábbi népmesék szelidített változatai.

2014.09.29. 02:54:29

Korrekt kis gyűjtés :)
Máshogyan tekint azért felnőtt szemmel egyes mesékre az ember.
Például a Kérem a következőt! legelső epizódja (is) tele van olyan szóviccekkel, utalásokkal, áthallásokkal, kétértelmű kijelentésekkel, amiket egy kisgyerek egyszerűen még nem érthet.
Itt hangzik el az állatok bálján a következő kis dalocska (fejből tudom):
"Egy az élet értelme,
csak bolond szívnek kell az a vak,
nősténynek hím kell, szukának kan,
és akkor minden rendbe' van!"

meroterem 2014.09.29. 07:45:11

@Emmanuel Goldstein: Lehet, hogy csak én tanultam?
Népmese = Fonó = tollfosztás = kukoricamorzsolás
Amikor a falu népe összegyült az esti közös munkára, akkor "szájrul-szájra" terjedtek a mesék. És hát már akkor is sokminden foglalkoztatta a fiatalokat, és a kevésbé fiatalokat, a pajzán történetekkel pedig lehetett hódítani, behódolni.
Ha viszont kisebbek is jelen voltak, vagy egy-két erkölcsösebb személy, akkor lehetett becsomagolni, "virágnyelven" mesélni. Na ez a népmese!!!!

gigabursch 2014.09.29. 09:25:38

@Online Távmunkás:
Mint mondjuk a Nagypénteken holló mossa a fiát/két fiát?
Vagy épp a Csitári hegyek alatt, vagy a Erdő-erdő...
Még a legalapabb népdalokkal sem vagy ezek szerint tisztában...

bahahaha 2014.09.29. 10:44:09

@gigabursch: A nagypéntekest passzolom, de a másik kettő elég egyértelműen a dugásról szól.

randomuser1 2014.09.29. 10:49:04

@meroterem: csak mázlid volt, h rendes tanárt kaptál suliba, különben max bölcsészkaron, folklor szemináriumon tanulhatod ezt :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.09.29. 11:21:43

@gigabursch: A nagypénteki folyóban fürdés említése szerinted nem utal semmire, ha ezzel folytatódik a dal?
"Elmennék én tihozzátok egy este,
Ha az anyád az ablakon nem lesne."

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.10.27. 23:53:35

@Szűcslaci: az öreg halász mekkora egy népmese :
bár azt hiszem tudom mire gondolsz
süti beállítások módosítása