Minden ami engem érdekel, de lehet, hogy másokat is!

Useeme - a biciklis index

2014/06/11. - írta: Őrűlt Hercegnő

Hála a Critical Massnak és egyéb rendezvényeknek, sokan váltották le az autóikat kerékpárokra a környezet tudatosság és spórolás jegyében. A baj csak az, hogy sokan nem figyelnek oda az utakon. Sem az autós, sem a bringás, de még a gyalogosok sem és emiatt gyakoriak a balesetek. Ezek mind megelőzhetőek, ha mindannyian odafigyelünk magunkra és többiekre is, betartjuk a KRESZ-t és türelmesebbek vagyunk embertársainkkal. Persze könnyű mondani, hiszen a BMW-s mindig azt hiszi, hogy neki lesz elsőbbsége, az öregek azt hogy minden út az ő kis kerekesszatyruknak épült, a bringások pedig flegmán fognak kettejük között cikázni.

Rengeteg kezdeményezés, felhívás, ötlet lát napvilágot nap mint nap, hogy próbálják kicsit biztonságosabbá tenni a közlekedést. A legújabb ilyen találmány egy bringás irányjelző karkötő. Remélem mindenki ismeri, hogy hogyan illik kanyarodni a kerékpárral, de a plusz láthatóság csak segíthet ezen.

A Useeme egy olyan karkötő, ami mozgásérzékelővel van ellátva így érzékeli, amikor felemeled a karod, hogy jelezd, te most irányt váltasz. Mind a két csuklóra jár 1-1, egyenként 11 fényes LED izzóval amelyek narancsszínben villognak, akár csak az index az autókon. Úgy alakították ki, hogy minden kormánytípushoz passzoljon, így nem fog össze-vissza villogni ha épp máshogy tartjuk a karunkat.

A karkötők mérete állítható, így bárki tudja őket hordani. Véleményem szerint, nem is néznek ki rosszul így a ruháinkhoz is passzolhatnak.

A projekt még nagyon az elején jár, de érdemes támogatni. Nagyon hasznos azoknak akik kerékpárral közlekednek - főleg éjjel, de ha másért nem is, hát azért mert ez magyar találmány!

usemee.jpg

Az Indiegogo oldalán még több információ található, illetve akinek megtetszett, az hozzá is járulhat a csapat munkájához, hogy minél előbb el tudjanak készülni ezzel a remek kis kütyüvel.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amirolcsakakarom.blog.hu/api/trackback/id/tr686296364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagykócsag 2014.06.12. 09:50:27

Teljesen felesleges, nincs rá szükség.

Alick 2014.06.12. 10:15:26

Sötétben hasznos lehet.

theveryguest 2014.06.12. 10:23:41

Ennyi idő csak irányjelzésre ritkán van. Inkább a biciklis indexre adnék pénzt:
taskamania.com/blog/kozlekedesi-lampak-a-hatizsakban

Koshinae 2014.06.12. 10:42:56

Kár hogy a cucc neve useeme, azaz "u see me" (u mint you), de a cikk címében usemee van, azaz "Use me, e(!)"...

Alick 2014.06.12. 11:05:31

@theveryguest: jó, na de ha nincs táska, hátizsák..?

élhetetlen 2014.06.12. 12:47:42

Fújhatjátok a csodakütyüket. Egyetlen dolog segíthetne, (talán), a bingás jogsi, azaz igazolt kresz vizsga. Csak azzal lehetne kimenni a forgalomba. Tavaly álltunk a pirosban kocsival, jobbra mellettünk bringás. Mikor zöldet kaptunk, elindultunk, a bringás is, balra, kereszben előttünk. Fék, és a szerencse, hogy hátulról nem jöttek belénk. A kiscsaj kicsit csodálkozva hátranézett, és továbbtekert.
süti beállítások módosítása