Minden ami engem érdekel, de lehet, hogy másokat is!

Az 5 legjobb Robert Downey Jr. film

2014/06/06. - írta: Őrűlt Hercegnő

Háromszoros Golden Globe díjas színész, akinek a jelleme lassan egybeforr Tony Starkéval, a Vasemberrel. 5 éves korában szerepelt először filmben, azóta pedig számos alkalommal megjelent a vásznon éppen ezért nem egyszerű a filmjei közül csak ötöt kiválasztani, de megpróbálom.

Durr, durr és csók (2005)

Eredeti címe: Kiss Kiss Bang Bang
Hossza: 103 perc

Harry (Robert Downey Jr.) egy igazi kis pitiáner bűnöző, épp csak nincs a homlokára írva, hogy lúzer. Egy újabb rosszul elsült balhé után menekülni kényszerül és szerencséjére egy filmes meghallgatásra csöppen be. A zsaruk elől megmenekül és ráadásba a szerepet is megkapja, ahol egy detektívet kell majd alakítania. Igen ám, de a rendező azt szeretné ha a szerepet igazán átélné a hősünk, így kap maga mellé egy meleg ex magándetektívet (Val Kilmer), aki mellesleg utálja az új munkáját.

Ha ez nem lenne elég, egy gyönyörű, sikeréhes színésznő (Michelle Monaghan) nehezíti meg a munkájukat, aki után szó szerint, rejtélyes módon döglenek a pasik.

Gay Perry: Tudod, mi állna az értelmező szótárban az "idióta" szakaszánál?
Harry Lockhart: A fényképem?
Gay Perry: Nem! A meghatározás, te hülye barom!

Trópusi vihar (2008)

Eredeti címe: Tropic Thunder
Hossza: 105 perc

Ezért a filmért Oscarra is jelölték RDJ-t mint a legjobb férfi mellékszereplő, de sajnos nem kapta meg, pedig páratlan volt az alakítása, elsőre el sem akartam hinni hogy az Ő.

Ugyanis RDJ itt négernek van maszkírozva és zseniálisan adja elő a feka szerepét, érdemes eredeti hanggal nézni. A Trópusi Vihar egy film a filmben, amit nagymenő színészek (Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr.) forgatnak, vagyis, a filmben is sztárok. Nagy költségvetésű háborús filmről van szó, de amíg hőseink oda érnek a dzsungelbe, a stúdió kihátrál és magára hagyja szegényeket a vadonban, ahol bizarr, de annál viccesebb szituációkba keverednek a nagy sztárok.

Kirk Lazarus: Nem mondod, hogy nem tudtad? Sose szabad fullba nyomni a kretént.

A vasember (2008)

Ki ne ismerné a Vasembert? Na jó, talán akad olyan, hiszen nem mindenki lehet akkora rajongó mint én.

Tony Stark egy különc feltaláló, igazi zseni, playboy és filantróp - vagyis ő így jellemezné magát. Tony az apja cégét, vagyis a Stark Industries-t viszi tovább, ami fegyvereket gyárt a hadsereg számára. Épp egy bemutatóra tart, amikor támadás éri a konvoját ahol ő maga is megsérül és elrabolják. Az ellenség arra kényszeríti, hogy készítsen egy mindennél pusztítóbb fegyvert a számukra, amit Ő meg is épít, de ezt egy olyan páncél formájában, ami segít neki megszökni és később megmenteni a világot, de még az életét is.

A Vasembernak van 2. illetve 3. része is.

Eredeti címe: Iron Man
Hossza: 126 perc

Tony Stark: Én vagyok Vasember.

Sherlock Holmes (2009)

Sokan becsmérelték a filmet, mert Guy Ritchie alkotásának semmi köze sincs az eredeti Sherlock Holmes-hoz, de még magának a karakternek sem, mert amíg a Sir Arthur Conan Doyle féle Sherlock kedves és szívélyes, addig a mi RDJ-nk egy szarkasztikus és bunkó Holmest alakít, aki viccet csinál a Scotland Yard-ból. Abban persze mind a két esetben megegyeznek, hogy zseniális detektívek, igazi hegedű virtuózok, akik képesek minden rejtélyt megoldani. Hű társuk, Dr. Watson (Jude Law) mindig mellettük áll, de egy hölgy megjelenése képes mindent felkavarni.

Downey zseniálisan alakítja a szerepét a látvány pedig tükrözi Ritchie stílusát, így a kettő együtt nagyon jó szórakozást ígér és ad is. A filmnek van folytatása is, de rebesgetik a 3. részt is.

Eredeti címe: Sherlock Holmes
Hossza: 128 perc

Lestrade felügyelő: Egy másik életben maga remek zsivány lenne.
Sherlock Holmes: Köszönöm. Maga meg remek rendőr.

Bosszúállók (2012)

Ez a film egy igazi amerikai szuperhősös mozi, amiben megmentik a világot, de nem is a sztori miatt szeretjük, nem de?

Nick Fury, egy különleges csoport, a S.H.I.E.L.D. vezetője, aki egy minden eddiginél nagyobb fenyegetéssel áll szemben, amire nem tud más megoldást találni minthogy összehozzon egy olyan csapatot, akik képesek bárkit és bármit legyőzni. Így jön a képbe Tony Stark, mint Vasember; Bruce Banner, azaz Hulk; Natasha Romanov, a Fekete Özvegy; Thor, aki egy félistenség; Steve Rogers, aki a legendás Amerika kapitány és Clint Barton, a Sólyomszem.

Hőseink mindet elkövetnek a Föld védelme érdekében, de nagy egóval is rendelkeznek, ezért gyakran egymást sem kímélik a csipkelődésekkel és beszólogatásokkal.

Eredeti címe: The Avengers
Hossza: 142 perc

Hulk: Szerintem ne Lokival foglalkozzunk, az a pasi nem százas, tiszta lökött. Láttam az első pillanatban.
Thor: Vigyázz, mit beszélsz! Loki helytelenül cselekszik, de ő is asgardi, ráadásul a testvérem.
Fekete Özvegy: Két nap alatt 80 embert ölt meg.
Thor: Adoptáltuk.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amirolcsakakarom.blog.hu/api/trackback/id/tr656250473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nedudgi - Dörrög Zultán 2014.06.07. 13:14:38

Nem gondolom, hogy az 5 legjobb filmje mind 2005 utáni lenne. Chaplin?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.07. 17:36:27

mármint a top 5 az elmúlt 10 évből így gondoltad, nem?

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2014.06.07. 18:07:57

Én az Air America-t is idevettem volna. Nagyon jó film volt. Bár őszintén megvallva, akkoriban még egy nyálsaképű buzinak tartottam RDJ-t.
A Sherlock Holmes-hoz meg csak annyit, hogy igaz, hogy a filmben szarkasztikusabb, és önpusztítóbb, mint a regényekben volt, viszont a regényekben sem volt azért az a gáncs nélküli lovag, mint például a Jeremy Brett féle verzióban.

cafefan74 2014.06.07. 20:45:29

Az Egy éjszakás kalandban 1997-ből,fantasztikusat alakított.Ajánlom mindenkinek.

Leone_510 2014.06.08. 08:45:11

aki nem ért hozzá blogol róla

JanDítě 2014.06.08. 13:00:23

Változások kora!!!!!!

gizmo26 2014.06.08. 13:14:25

Kamera által homályosan

A nép fia 2014.06.08. 13:14:49

A Bosszúállók jó film, de semmi keresnivalója ezen a listán. Azt hittem, a Chaplin lesz az első. @Leone_510: Jól mondod.

gizmo26 2014.06.08. 13:15:50

A Született gyilkosok idegesító riportere
süti beállítások módosítása