Minden ami engem érdekel, de lehet, hogy másokat is!

Cicák akik nem túl jók a bújócskában

2015/01/29. - írta: Őrűlt Hercegnő

A macskák köztudottan elegánsan, szinte egy árva hang kiadása nélkül képesek osonni, a lakás egyik végéből a másikban teremni, vagy meglapulva megtámadni a kiszemelt zsákmányt - ami néha lehet, hogy pont a mi lábunk. Észre sem vesszük és hihetetlen módon képesek bárhova elbújni és onnan szemmel tartani a környezetüket. Bevallom, velem is megesett már néhányszor, hogy percekig kerestem a cicám, mert olyan jól elbújt, hogy többszöri átnézésre sem vettem észre, hogy ott lapul ahol.

De ezek a cicák sajnos nem elég jók benne, nekik bizony még gyakorolni kell a bújócskát:

1 komment

15 cuki kép, amin állatok élvezik az őszt

2014/10/20. - írta: Őrűlt Hercegnő

Még javában tart a vénasszonyok nyara, bőven ki tudtuk élvezni az ősz színeit, illatait, látványát, de lassan véget ér a jó idő és minden sivár, szürke lesz. Mielőtt belezuhannánk a téli depresszióba, nézegessünk aranyos képeket állatokról, akik javában élvezik az évszak nyújtotta örömöket, vagy csak készülődnek a hideg hónapokra.

cica.jpg

fox.jpg

mokus.jpg

A teljes galéria eléréséhez kattints a képre!

Forrás: BoredPanda

1 komment

21 csodálatos fotón ahogy a természet legyőzi a civilizációt

2014/09/28. - írta: Őrűlt Hercegnő

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a Föld urai nem mi emberek vagyunk, hanem az anyatermészet. Hiába küzdünk, vagy teszünk bármit is, nem tudunk ellene harcolni és szépen lassan visszafoglalja azt ami az övé.

Rengeteg cikk, dokumentumfilm és sorozat jelent már meg arról, hogy milyen lesz a Föld 10/20/100 év múlva miután az emberek kihaltak. Maga az elmélet igen bizarr, de mégis van benne valami gyönyörű, ahogy a természet szinte fittyet hányva az emberei jelenlétre, nem adja fel a küzdelmet. Most pedig egy újabb listával bővült a gyűjtemény:

A zongora amiből egy fa nőtt ki

old_piano.jpg

Fotó: Crackoala

Betonból kinőtt fák Hong Kongban

tree_winning.jpg

Fotó: Romain JL

Tovább 9 komment

4 bizarr jelenet a magyar mesékben

2014/09/27. - írta: Őrűlt Hercegnő

Ma már semmi sem szent, de régen sem volt az. Meglepő módon, mint az olyan ártatlan dolgokban mint egy gyermek mese is, megbújnak olyan jelenetek amik talán nem a gyerekeknek valóak.

A királykisasszony jegyei

Ebben az epizódban a furfangos szegény legény ráveszi a királykisasszonyt, hogy húzza fel a szoknyáját egyre feljebb és feljebb, hogy megkaphassa a malacait cserébe. Természetesen semmi olyan nem látszik, mert a rajzolók gondos műgonddal, egy sárga csillaggal kitakartak mindent.

Ami igazából bizarr ebben a részben, az az amikor a legény körbevágja két ló bokáján a bőrt, majd fölgyűri. Ez állítólag állatkínzásnak minősül a román Országos Audiovizuális Tanácsnak (CNA) szerint, de őket a királylány kitakarási is sokkolóan érintették.

A bíró okos lánya

Szintén a magyar népmesék egyik epizódjában tűnik fel egy ugyancsak érdekes jelenet: a király próbatétel elé állítja a bíró okos lányát: több kisebb feladat után arra kéri a lányt, hogy menjen fel hozzá Budára, se ruhába, se meztelenül, se lóháton, se kocsin, se gyalog, se az úton, se az út mellett, és ajándékot vigyen is meg ne is. A leány meztelenre vetkőzik, csak egy melltartó marad rajta, fog egy bakkecskét, arra felteszi az egyik lábát, kezébe vesz egy galambot, és a bakkecskén tulipánosra formázott fanszőrrel elmegy Mátyás királyhoz. Amikor a király kérdőre vonja őt a csúnyája miatt, az okos lány csak ennyit felel: "azt Isten teremtette rám, a mellemet én nevelgettem, ezt én szégyellem, ezért dugtam ezt el".

A székely asszony meg az ördög

Az asszony mindent a visszájára cselekedett: korán helyett későn vitte ki az ebédet, amit a férjura kérésének ellenére egyre rosszabbra és rosszabbra főzött. Az ura ezt megelégelve egy nap ásott egy gödröt, oda becsalta az asszonyt és magára hagyta, majd örömében ellovagolt. Már itt is elég fura a történet, de az igazi kaland ott kezdődik, amikor a nő nem tud kimászni ezért segítséget kér az ördögtől aki azonnal ott is terem és kiviszi a hátán az asszonyt. Kéri, hogy szálljon le róla, de nyilván a nő nem hallgat rá.

Addig-addig ugrál vele a hátán míg össze nem találkozik egy daliás katonával, akinek megígéri, hogy királlyá teszi, ha leszedni a székely asszonyt a hátáról. A katona segít rajta így az ördög is teljesíti az alku rá eső részét: belebújik a király leányába aki így hálóingben viháncol az ágyában. Ekkor jön a katona aki csak ennyit mond: "bújj ki ördög, mert én akarok belébújni!" - és ekkora a királylány legnemesebb testrészéből előjön az ördög.

Persze az újdonsült királynak nem elég egy asszony, így egy másik király lányából is kiűzi az ördögöt cserébe minden földi jóért is.

Kérem a következőt! - A kábítószer

Sokak kedvenc orvosa, Dr. Bubó is eltért egyszer az orvosi pályától, vagy csak megtudta, hogy nincs sok neki hátra és így akarta a családját ellátni az ínségesebb időkre.

A rendelőjébe betér egy maci, aki leájul a székéről és Dr. Bubó megállapítja, hogy túl sok drogot fogyasztott. Miközben a csőrmesterrel megvitatják, hogy mi legyen a törvényszegő sorsa (mert mint tudjuk, a drog rossz és törvénybe ütközik!), addig elszívnak egy ajándékba kapott szivart, amibe nem csak dohányt tett az illető (3:17 még egy a Nemzeti Dohányboltok elődje is felbukkan!)

Az egész epizódban mindenki az ópiumtól száll, majd a végén, hogy elkapják a bűnbanda tagjait, Dr. Bubó heroint állít elő, de ők inkább beszerveznék, hogy nekik dolgozzon.

Címkék: mese bizarr 18+
16 komment

25 filmes helyszín a valóságban

2014/09/05. - írta: Őrűlt Hercegnő

Egy kanadai fotós, Christopher Moloney egy igen érdekes fotósorozatot állított össze "FILMography" néven. Olyan helyszíneket keresett fel és fotózott le a filmbeli jelenetükkel együtt, ahol emberek százai fordulnak meg nap mint nap a való életben. Moloney járt már New Yorkban, Rómában és Ho Si Minhben (Vietnám) is. Bár a fotók egyszerűnek tűnnek az elkészítésükben, azonban mégsem volt könnyű megtalálni a pontos szöget, pláne egy-egy forgalmasabb részen.

A képeit több különböző galériában is kiállították már, de híres filmfesztiválokon is felbukkantak mint pl. Cannesben.

Álom luxuskivitelben

alom_luxuskivitelben.jpg

Tovább
Címkék: fotó film lista
7 komment

A filmtörténelem 15 leghíresebb autója

2014/08/10. - írta: Őrűlt Hercegnő

Rengeteg ikonikus járgány tűnt már fel a mozik vásznain, amelyeket gyerekként és felnőttként is vágyakozva csodáltunk. DeLorean, VW Bogár, Aston Martin, de naphosszat sorolhatnánk, hogy hány autó gurult be már be az életünkbe a filmeknek köszönhetően. Nem lesz egyszerű csak 15-öt kiválasztani, de talán sikerül lefedni a legnépszerűbbeket.

nyito.jpg

Tovább 86 komment

Meseszép elfeledett kastélyok

2014/06/29. - írta: Őrűlt Hercegnő

Van valami gyönyörű és egyben bizarr, amikor egy épületet az emberiség a magára a hagy, a természet pedig próbálja visszafoglalni azt ami az övé. A romlás, a pusztulás ezeket a kastélyokat sem kíméli holott fénykorukban igazán pompásak lehettek.

Pidhorodetsky Kastély, Pidgirci, Ukrajna

Pidhorodetsky.jpg

A kastély 1635 és 1640 között épült, gazdagon berendezve, amit az akkori kortársművészet és pompa jellemzett. Az egyes szobákat és termeket is ennek megfelelően nevezték el: Kínai, Arany, Lovag, Zöld, Mozaik és Tükör terem.

Az első világháború idején orosz katonák megszállták és a berendezés egy részét elpusztították, ezzel megalapozva a kastély hanyatlását. Amikor Sanguszko herceg tulajdonába került az építmény, a bútorok egy részét Brazíliába vitette 1939-ben, hogy mentse ami még menthető.

Később, a 2. világháború után a szovjetek egy tuberkulózis szanatóriumot hoztak benne létre, de 1956-ban az épület lángra kapott és majdnem három hétig égett, elpusztítva a maradék szépségét is.

A Lviv Művészeti Galéria próbálta helyre állítani az épületet, hogy újra régi pompájában tündökölhessen, de a mai napig nem történt semmilyen változás.

Tovább 14 komment

Useeme - a biciklis index

2014/06/11. - írta: Őrűlt Hercegnő

Hála a Critical Massnak és egyéb rendezvényeknek, sokan váltották le az autóikat kerékpárokra a környezet tudatosság és spórolás jegyében. A baj csak az, hogy sokan nem figyelnek oda az utakon. Sem az autós, sem a bringás, de még a gyalogosok sem és emiatt gyakoriak a balesetek. Ezek mind megelőzhetőek, ha mindannyian odafigyelünk magunkra és többiekre is, betartjuk a KRESZ-t és türelmesebbek vagyunk embertársainkkal. Persze könnyű mondani, hiszen a BMW-s mindig azt hiszi, hogy neki lesz elsőbbsége, az öregek azt hogy minden út az ő kis kerekesszatyruknak épült, a bringások pedig flegmán fognak kettejük között cikázni.

Rengeteg kezdeményezés, felhívás, ötlet lát napvilágot nap mint nap, hogy próbálják kicsit biztonságosabbá tenni a közlekedést. A legújabb ilyen találmány egy bringás irányjelző karkötő. Remélem mindenki ismeri, hogy hogyan illik kanyarodni a kerékpárral, de a plusz láthatóság csak segíthet ezen.

A Useeme egy olyan karkötő, ami mozgásérzékelővel van ellátva így érzékeli, amikor felemeled a karod, hogy jelezd, te most irányt váltasz. Mind a két csuklóra jár 1-1, egyenként 11 fényes LED izzóval amelyek narancsszínben villognak, akár csak az index az autókon. Úgy alakították ki, hogy minden kormánytípushoz passzoljon, így nem fog össze-vissza villogni ha épp máshogy tartjuk a karunkat.

A karkötők mérete állítható, így bárki tudja őket hordani. Véleményem szerint, nem is néznek ki rosszul így a ruháinkhoz is passzolhatnak.

A projekt még nagyon az elején jár, de érdemes támogatni. Nagyon hasznos azoknak akik kerékpárral közlekednek - főleg éjjel, de ha másért nem is, hát azért mert ez magyar találmány!

usemee.jpg

Az Indiegogo oldalán még több információ található, illetve akinek megtetszett, az hozzá is járulhat a csapat munkájához, hogy minél előbb el tudjanak készülni ezzel a remek kis kütyüvel.

7 komment

Híres Banksy művek LEGO-ból kirakva

2014/06/05. - írta: Őrűlt Hercegnő

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend LEGO kockákból kirakni ételeket, híres festményeket, vagy ikonikus filmjeleneteket. Most Jeff Friesen gondolta úgy, hogy Banksy alkotásait is remek ötlet lenne lemodellezni a világ egyik leghíresebb játéka segítségével, ráadásul egy-egy darabba belecsempészi a saját humorát is, hogy igazán ütős legyen.

002.jpg

A lenti képre kattintva galéria nyílik néhány művekből, amelyeket itt találtam.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása